遊俠兒 – The Wandering Swordsman (1970)

The Wandering Swordsman (1970) - David Chiang

Wandering Swordsman “Yu Hsieh-erh” (David Chiang), an adept knight, meets robbers and then robs them . He donates all their stolen gold to the victims of a disastrous flood. Soon after he rescues Chiang Ling (Lily Li Li-Li), sister of the chief knight in Wei Sheng protection order, Chiang Wei (Cheng Lui). Yu escorts Ling to Huang Tung town to meet her brother. Unfortunately, Ling is abducted by a villainous robber fail-safe Kung Wu (Cheung Pooi-Saan) before she meets brother Wei. Yu then confronts Kung, who misleads Yu into thinking he’s also a Robin Hood. Kung further enlists Yu’s help in their next robbery. Yu senses something wrong and finally discovers Kung and his men are evil. Chiang Ling escapes from Kung’s stronghold and hears Yu took part in the robbery. She refuses to believe it and goes in search of Yu. When she finds him, Yu admits his guilt; explaining he’s been tricked, he promises to retrieve the loot even it costs his death ….

anonymous

If I’m not wrong, this is only movie, which director Cheng Cheh casted one of his favorite actor David Chiang as single star, all alone. I must admit David Chiang is very photogenic in this move, I mean his fans shouldn’t miss this ;)

The Wandering Swordsman (1970)

Kendisine Gezgin (yada serseri, avare ! ) Silahşör lakabını takan kahramanımız (David Ching), kelimenin tam anlamıyla Robin Hood tarzı bir hayat benimseyip, haydutlardan çalıp fakir ve muhtaçlara bonkörce dağıtmaktadır. Yalnız bazen hayır severliği öyle abartmaktadır ki, muhtaçlara yardım etmekten, kendisini, lokantada yediği yemeğin parasını ödeyemeyecek duruma sokabilmektedir. Her ne kadar kahramanımız böyle aşırı naif bir melek olsa da,  kendi çapındaki kurnazlık ve üstün dövüş yeteneği ile kötülerle her zaman hadlerini bildirebilmektedir. Ta ki, Garantici Kung Wu (Cheung Pooi-Saan) adında ki aşırı kurnaz bir haydutla karşılaşana kadar. Bu Baş kötümüz, kahramanımızın daha önceki bir rutini sırasında kurtardığı kızın (Lily Li Li-Li) Abisinin şeflik yaptığı koruma birliğinin, çok gizlice nakletmek istediği çok değerli bir hazinenin peşindedir. Ama Gezgin Silahşörün etrafta serseri gibi dolaşıp, kendi adamlarını pataklaması Garantici Kung Wu’nun sinirlerini gerer. O nedenle, soygun planını garantiye almak için, Gezgin Silahşörü kandırıp, sanki koruma birliğini haydut, kendisini ise o haydutlardan çalıp fakirlere yardım etmek isteyen bir kahraman gibi tanıtır. Heyhat, kahramanımız tüm bunlara bir çocuk gibi kanar ve istemeden kötülere yardım etmiş olur. Elbette ne kadar büyük bir hata yaptığını iş işten geçtikten sonra anlar, ve bu ölümcül hatasını telafi etmek için canını ortaya koyar …. Chang Cheh‘in, David Chiang’i tek yıldız olarak oynattığı ender wuxia filmlerinden…. İyi seyirler… ^_^

* Bu filmi Türkçe altyazılı izlemek için vk.com/yuanshangli

The Wandering Swordsman

2 thoughts on “遊俠兒 – The Wandering Swordsman (1970)

  1. Yea David Chiang was looking good in this one, smiling from start to finish doing his Peter Pan thing….. poor Lily couldn’t help to cry, I would cry too!

Leave a comment