老鼠愛上貓 – Cat and Mouse (2003)

Cat and Mouse (2003) -AL

… based on the popular Chinese novel Qi Xia Wu Yi about the story of Judge Pao (Anthony Wong) in the Song Dynasty and his group of heroic helpers, who together solve cases and catch criminals galore. In the original story, Zhan Zhao (aka “the Imperial Cat”) is constantly at loggerheads with Bai Yutong (aka “the Multicolored Mouse”), a Robin Hood figure who assists Judge Pao from the other side of the law. Their conflict experiences a modern renditon in this hilariously iconoclastic film, where Bai Yutong is turned into a cross-dressing heroine played by Cecilia Cheung with a crush on Zhan Zhao played by Andy Lau.

http://www.hkmdb.com/db/movies/view.mhtml?id=10198&complete_credits=1&display_set=eng

Cat and Mouse (2003)

Song Hanedanlığı devrinde, Yargıç Pao (Anthony Wong) ve “Kraliyet Kedisi” lakaplı sadık askeri Zhan Zhao (Andy Lau) yargı sisteminin efsaneleri haline gelmiş ve bölgelerinde tek bir suç ve suçlu bırakmamışlardır. Yalnız Zhan Zhao bu durumdan gittikçe sıkılmaya başlar, zira dişine göre bir dava gelmemesinden feci bir şekilde rahatsızdır. Bunun üzerine Yargıç Pao bir süre tatil yapmasının iyi olacağını söyleyerek, ona süresiz izin verir. Tatili sırasında, “Parlak Fare” Lakaplı Bai Yutong (Cecilia Cheung) adında erkek giysileri içinde “robin hood” tarzı takılan bir kadın hayduta rast gelen Zhan Zhao, sonunda kraliyet entrikası bağlantılı tam dişine göre bir davaya bulaşacaktır.

İşte Gordon Chan Ka-Seung‘dan, komiklik şakalar falan şeklinde ilerleyen bir komedi wuxia ! Her ne kadar bu tür (zorlama) komedi tarzıma uymasa da, hikayesi ve Andy Lau hatrına filmi tanıtayım dedim. Neyseki çok önceden altyazısını hazırlandığı için bu sefer zahmet etmeme gerek kalmadı. Fakat Film online sitelerde yüklü olmadığı için Türkçe altyazılı şekilde yükleyim dedim; İzlemek için; vk.com/yuanshangli.

Cat and Mouse

Leave a comment