叛逆 – The Generation Gap (1973)

The Generation Gap (1973) - loneliness

Ling Xi (David Chiang) is a young man from a wealthy, respectable family in a relationship with Cindy (Agnes Chan), an underaged singer. She suffers physical abuse from her father, and her mother is an ineffectual doormat. Both sets of parents disapprove of their relationship, and the inevitable teenage rebellion ensues. They run away and rent a squalid flat together where they live poorly, but contentedly. Ling Xi’s father disowns him, and his “straight” brother Ling Zhao (Ti Lung) sides with his father, returning Cindy to the family home. Brother is pitted against brother, and Ling Xi descends into a life of crime.

hkmdb/reviews

Another engrossing movie by Chang Cheh.

The Generation Gap (1973)

Ling Xi (David Chiang), varlıklı bir ailenin asi takılan bir çocuğudur, ve başka bir saygın aileden olan Cindy (Agnes Chan) ile onaylanmayan bir aşk yaşarlar, zira Cindy daha reşit değildir. Ama herkesin itirazlarına ve karşı çıkmalarına rağmen, Ling Xi ve Cindy ailelelerini ve tabii ki konforlarını bir çırpıda bir kenara bırakıp bağımsız bohem hayatı yaşamaya karar verirler. Cindy, şarkıcılığa olan yeteneği ile, hemen bir barda iş bulup iyi para kazanmaya başlar. Ling Xi ise, mekaniğe olan yeteneği ile, bir araba tamircisinde kolaylıkla iş bulur ve birlikte kıt kanaat de olsa geçinebilirler. Yalnız Mahalle baskısı yakalarını asla bırakmaz. Cindy’in reşit olmadan ailesinden ayrılması, bir barda şarkıcılık yapması, üstelik “serseri” olarak görülen erkek arkadaşı Ling Xi’nin onun parasını yediğininin sanılması, ve daha bir çok mesnetsiz dedikodular, aşıklarımızı oldukça zor duruma sokacaktır. Üstelik Ling Xi’in babası artık onu evlatlıktan red etmiştir. En sonunda ise, İngilterelerde Doktorasını (!) yapan acar ve yakışıklı abisi (Ti Lung) olanları duyup, (bir dövüş şöleni eşliğinde) zorla Cindy’i ailesine teslim eder, ve Cindy’siz kalan Ling Xi‘in artık suç batağına batmaktan başka yapacak bir şeyi kalmaz. Bir çeteye katılarak, Mahalle baskısı ve Dedikodularla aşkını yok eden toplumdan, acısını çıkarmak ister, ama ne yazık ki suç dünyasında da umduğunu bulamaz. Sanki onun yeri bu dünyada değil aslında bambaşka bir alemdedir ! …. Chang Cheh‘den aslında oldukça düşündürücü bir film. Zamanınız varsa bakın derim. İyi seyirler …. ^_^ ….

* Bu filmi Türkçe altyazılı izlemek için; vk.com/yuanshangli

The Generation Gap (1973) - David Chiang and Agnes Chan Mei-Ling

One thought on “叛逆 – The Generation Gap (1973)

  1. Oh wow forgot about that opening song, this movie is a true classic! Love David Chiangs smile and how he’s so passionate about that silly car.

Leave a comment