後生 – The Young Rebel (1975)

The Young Rebel (1975) - David Chiang

Shaw Brothers superstar Ti Lung steps behind the camera to direct and co-star in The Young Rebel, an action drama starring frequent Ti Lung collaborator David Chiang! Xiang Rong (David Chiang) is a troubled youth who is forced to work as a grocery delivery boy to support his mother and sister. After numerous difficulties, Xiang decides to learn kung-fu, and his tough, youthful passion propels him past his fellow students. However, his unchecked anger gets him expelled by his master (Simon Yuen), and leads him to an eventual job as a triad enforcer. But when his family is threatened, Xiang discovers that he may be in over his head. Tragic consequences and bone-crunching action highlight the final explosive confrontation in The Young Rebel, a rare Shaw Brothers action drama that explores serious themes between bouts of bloody kung-fu action. (anonymous)

Very nice movie with wuxia style herosim by Ti Lung and David Chiang. Also an interesting note; Ti Lung only directed 2 movies in his career; Young Lovers on Flying Wheels (1974), and this movie.

The Young Rebel (1975)

Retro Wuxia ve aksiyon filmlerinin süper starı, Ti Lung, bu sefer kamera arkasına geçiyor, ve kariyer arkadaşı David Chiang‘e baş rol verdiği şenlikli bir aksiyon filmi çekiyor. Wuxia kahramanlık türü filmlerin efsanevi aktörleri, bu modern aksiyon türü filme de bol bol wuxia tarzı kahramanlık havası katmışlar, ve gene kendilerince, bir nevi modern wuxia türünden güzel bir örnek kazandırmışlar. Ti Lung Hayranları için baştan söyleyim,  kendisi filmde çok az gözükmekte ama kilit karakter olarak karşımızda. Ayrıca filmde David Chiang, baştan sona performansının doruklarında. …… İyi seyirler ^_^

Konusuna gelirsek; Fakir bir ailenin yaramaz ve haşarı çocuğu Xiang Rong (David Chiang), babasını trafik kazasında kaybedince, evin tek erkeği olduğundan dolayı, çalışıp para kazanmaya zorlanır. Neyseki  dostu Gen Lai (Ti Lung) sayesinde, etrafa siparişle mal dağıtan bir toptancı marketinde çalışmaya başlar. Ama marketin patronu zor biridir, ve hayatın ciddiyetini hala kavrayamamış Xiang Rong‘u eşşek gibi çalıştırır. Yaramaz kahramanımız ise haşarılığı ile başını türlü türlü dertlere sokar, batıp çıkar. Sonunda yerel bir sokak çetesini kızdırmaya kadar gelir, ve paçasını Dövüş sanatlarında usta olduğunu yeni öğrendiği Gen Lai sayesinde kurtarır. Bundan sonra kahramanımız, kendini savunabilmek için, Gen Lai‘nin çalıştığı Dövüş okulunda ders almaya karar verir. Olağan dışı bir şekilde çok hızlı gelişir ve kısa zamanda dövüş ustası olup, okuldaki kıdemli öğrencileri bile pataklamaya başlar. Ama bu kontrolsüz hareketi Dövüş okulunun hocasının hoşuna gitmez, ve kovulur. Sonra şans eseri, güçlü bir organize suç çetesi tarafından dövüş yeteneği keşfedilir, ve onu çeşitli mafya hesaplaşmalarında koz olarak kullanmaya başlarlar. Xiang Rong‘un artık şansı dönmüş gibidir, sadece adam pataklayarak tonla para kazanmakta, ve böylece fakir ailesine zengin hayatı yaşatabilmektedir. Yalnız Xiang Rong‘un kazandığı bu fazla para annesini endişelendirir, ve oğlunun bir suç işlemiş olmasından korkar. Saf  Xiang Rong ise sadece adam dövdüğü için para kazandığını sanır, ama yasa dışı iş yaptığını anladığında hemen ayrılmak istediğini açıklar. Yalnız mafya babası elindeki bu sıkı dövüşçüyü kolayca bırakmaya niyetli değildir. Böylece annesini kullanarak ona tehditle cinayet gibi her suçu yaptırmaya çalışırlar. Ama kahramanımız onların düşündüğü kadar, sadece kas gücünden ibaret değildir, ve hem dövüş sanatını hemde kafasını kullanarak mafyanın bu yaptığını en kanlı şekilde ödetecektir….

* Bu filmi Türkçe altyazılı izlemek için; vk.com/yuanshangli

The Young RebelThe Young Rebel - David Chiang

Leave a comment