4 Kaşlı Lu Xiaofeng

The Duel of the Century (1981) - Lau Wing

Lu Xiaofeng, Gu Long’un bir Wuxia Roman Serisinde yarattığı baş kahramanıdır. Ayrıca Li Xunhuan (Duygusal Silahşör) ve Chu Liuxiang‘den sonra Gu Long’un yarattığı en populer roman kahramanlarından biridir.

Görünüşü ve Kişiliği; Lu Xiaofeng’ın en göze çarpan özelliği yüzünden kaşları andıran 2 seri bıyıkları olması, o nedenle sanki 4 kaşı varmış gibi görünür. Romanda oldukça eli yüzü düzgün, çekiciliği olan, kadınların kalbini kolaylıkla çalan bir görünüşte tasvir edilirsede, filmlerde genellikle pek yakışıklı omayan, daha çok sempatisi öne çıkan aktörlerce canlandırılmıştır. Alkoliklik düzeyince içki içmeyi seven, kadınlarla gönül eğlendirmeye bayılan, ve sık sık randevu evlerini ziyaret eden bir profili vardır.

Ama işin aslı, Lu Xiaofeng‘in gerçek profilini dışarıya gösterdiği bu alkolik ve kadın düşkünü kişinin arkasına saklamaktadır. Bu şekilde gerçek potansiyelini saklayarak düşmanlarına karşı daha çok avantaj elde edebiliyor. Gerçek kişiliğinde ise, tilki gibi zeki ve çok iyi bir gözlemcidir. Her ne kadar yüzeyde göstermesede, bir çok suç vakasını çok usta bir dedektif gibi sonuçlandırır. Zekası ve kurnazlığı onu ayrıca bir çok tehlikeden ve düşmandan korur, özellikle finalde süpriz bir şekilde ortaya çıkan düşmanlarından.  Lu Xiaofeng  ayrıca dostlarını korumak içinde elinden gelenin en iyisini yapar, hatta hayatını çok kez riske bile atar.

Lu Xiaofeng (Lau Wing)

Dövüş Sanatı; Lu Xiaofeng’in en önemli dövüş yeteneği “Ling Xi parmağıdır”, bu yetenekle bir çok şeyi, düşmanın dartlarını (uçan hançerlerini) kolaylıkla yakalayabilir. Onun dışında kişisel olarak kullandığı bir silah yoktur, çevresi onlarca düşmanla çevrili olasa bile parmaklarına ve dövüş yeteneğine güvenir.  Lu Xiaofeng ayrıca hafiflik ve atiklik yeteneği olan Qing Gong ‘da uzmanıdır. Her ne kadar Gu Long onun bu yeteneğini diğer roman karaktereriyle karşılaştırmadı isede, en iyi 10 uzman arasına rahatlıkla girdiği söylenir.

İlişkileri; Lu Xiaofen’in çok geniş bir arkadaş ağı vardır, ve ona bir çok karmaşık vakayı çözmede yardım ederler. Aralarından bazıları; kılıç tanrısı lakaplı, usta silahşör Ximen Chuixue, kör ama diğer algıları oldukça keskin ve dövüşte usta Hua Manlou, hırsızlık ve kılık değiştirmede usta Sikong Zhaixing, çilingirlikte uzman Zhu Ting, kılıçda Ximen den sonra gelen gizemli kişiliği olan Taocu Mu, ve ona daima erdemli ve akıllı öğütler verip davaları çözmesine yardım eden doğrucu keşiş .

Lu Xiaofeng ile ilgili 2 Shaw Brothers filmi var, ve üçüncü film ise The Duel of the Century (1981)’ın tekrar çekimi;

The Duel of the Century (1981) - Lu Xiaofeng

Leave a comment