俠士行 – The Long Chase (1971)

The Long Chase (1971) - Yueh Hua and Lo Lieh

Minister Yen is assassinated by Kou Ying (Yueh Hua), a skilled dart-thrower, under the prodection of tough police officer Fan Yi (Lo Lieh). In normaly, Fan Yi would be punished with death because of his fail, but he’s given a last chance to catch Kou Ying, otherwise he will be killed. Meanwhile, Kou Ying takes the identity papers of a dying man, Sung Hua-lung, who had been on his way to rout bandits from Hsuan Hua town. Entering the town inn, Kou is eventually confronted by government officer Fan Yi. With Sung’s papers and the help of innkeeper Wang Yu-kung’s daughter (Li Ching), Fan’s suspicions of Kou are temporarily allayed. However, the local bandits want to kill  Sung Hua-lung, so Kou Ying, no matter what, and, for this they kidnapt the girl in a tower. Just as chief bandit Ho Hsi-lei is about to blow the tower to bits, Kou arrives and rescues the girl with his special dart technique. Fan, who has discovered Kou’s true identity, finally arrests him. But after all these experiments they lived and they’ll live (!), Fan makes a radical change in his mind ….

anonymous

A very absorbing and good wuxia movie by Ho Meng-Hua. I have send my endless gratitude to one who suggested me this movie……

The Long Chase (1971)

Acar polis memuru Fan Yi (Lo Lieh)’in koruması altındayken, ünlü silahşör ve yetenekli dart atıcısı Kou Ying (Yueh Hua) Çin Başbakanını öldürür. Ancak görevini yapamadığı için idam cezasına çarptırıtılacak olan Fan Yi‘ye katili yakalaması için son bir kez daha şans verir, ve eğer yakalayamazsa kesin idam edileceği söylenir. Bunun üzerine Polis memurumuz, derhal azılı kanun düşmanı Kou Ying‘in peşine düşer. O sıralarda ise, kahramanımız, Dağ eşkiyalarını yakalaması için yollanmış Sung Hua-lung adında ki başka bir polis memuruna kurulan pusuya şahit olmuştur. Sung Hua-lung ölmek üzereyken kendi görev belgelerini Kou Ying‘e verip bunları eyalet yargıcına götürmesini ister ve ölür. Ama Kou Ying bu belgeleri, Sung Hua-lung‘ın kimliğine bürünüp, peşindeki polis memuru Fan Yi‘yi kandırmak için kullanmak ister. Üstelik onun bu oyununa, Kou Ying’a aşırı hayran olan ve babasıyla (Pang Pang) bir han işleten Wang Hsueh Niang (Li Ching)’e katılır ve onun kuzenleri Sung Hua-lung olduklarına yalancı şahitlik yaparlar. Yalnız Fan Yi elbette kolay kanacak tiplerden değildir, ve lehinde ne kadar şahit yada belge olursa olsun, Sung Hua-lung kılığındaki Kou Ying‘den şüphelenmeyi asla bırakmaz. Bu arada, Sung Hua-lung’a kurulan pusunun başarısız olduğunu sanan dağ eşkiyaları, derhal onun kılığında olan kahramanımızı öldürmeye girişirler. Böylece kahramanımızın peşine düşenlerin sayısı gittikçe artar, ve sonunda köşeye sıkışan kahramanımız kendi özgürlüğü ile masum bir kızın hayatı arasında seçim yapmak zorunda kalır…… Ho Meng-Hua‘dan gerçekten çok sürükleyici ve iyi bir Wuxia filmi…. İyi seyirler ^_^ ….

* Bu filmi Türkçe altyazılı izlemek için vk.com/yuanshangli

3 thoughts on “俠士行 – The Long Chase (1971)

  1. Üstad bu filmlerin dvdrip lerini koysan olmaz mı? Biraz daha yüksek kalite izlesek güzel olurdu :)
    Bu ara çok çok teşekkürler.Çocukluğumda içimde kalmıştı karate filmler filan

    • Olsaydı zaten koyardım !
      Bunlar hem 40 küsur yıllık ve hemde oldukça nadir filmler olduğu için çözünürlükte pek fazla seçenek olmuyor, ne yazık ki !
      Amerikan filmi değil nede olsa, Hong Kong filmi. Bazısı güzel çıkıyor bazısı böyle biraz buhulu (Sanırım filmlerin o sıralarda ki çekim ve montajlanması ile de alakalı biraz, bir de internete ilk yükleyenin özeni falan filan). Yani bunu bile bulabildiğime şanslıydım !
      O nedenle, bu gibi gönül ve ikramla sunulan şeylerde, umduğun değil bulduğunla yetineceksiniz artık !

Leave a comment